A Yellow Corp. amerikai teherfuvarozó vállalat vasárnap leállította működését, és mind a 30 000 dolgozóját elbocsátja – írja a CNN.  A múlt héten olyan hírek láttak napvilágot, hogy július 31-ig csődeljárás indul, bár a vállalat a múlt héten csak annyit közölt, hogy továbbra is tárgyalásban áll a Teamsters szakszervezettel – amely mintegy 22 000 sofőrt és dokkmunkást képvisel a vállalatnál – és hogy minden lehetőségét mérlegeli. A Teamsters hétfőn közölte, hogy a vállalat csődöt jelent.

A mai hír sajnálatos, de nem meglepő. A Yellow bebizonyította, hogy nem tudta magát menedzselni a több milliárd dolláros munkavállalói engedmények és a kormány által nyújtott több százmilliós mentőcsomag ellenére sem. Ez egy szomorú nap a munkavállalók és az amerikai fuvarozási ágazat számára” – mondta Sean O’Brien, a Teamsters elnöke.

Az 1929-ben alapított Yellow, a Roadway és a Consolidated Freightways egykor a teherfuvarozási ágazat nagy hármasaként volt ismert. A CF 2002-ben megszűnt. A Yellow Corp. bezárásával a “nagy hármas” utolsó két szereplője is megszűnt.

https://www.hrportal.hu/c/leallt-a-30-ezer-embert-foglalkoztato-fuvarozo-ceg-mindenkit-elkuldenek-20230801.html