Székely Sándor elnök

1978-ban kezdtem el dolgozni az első munkahelyemen, a Hungarocamionnál. 1984-ben felkértek, hogy legyek 24 évesen népi ülnök a Fővárosi Munkaügyi Bíróságon, ezt a tevékenységemet 20 éven keresztül végeztem, társadalmi munkában. Itt láttam meg először, hogy a munkavállalók mennyire kiszolgáltatottak a munkaadókkal szemben.

1989-ben munkatársaim felkértek, hogy jelölnének a műszaki szakszervezeti titkári posztra, mivel nem voltak elégedettek az akkori titkárral. Megválasztásom után még 2 évig dolgoztam nem függetlenített tisztségviselőként az akkori Hungarocamion Dolgozók Szakszervezetében /HDSZ/.

1991-ben függetlenített alelnöke lettem a HDSZ-nek. Feladatom a szervezési feladatok ellátása, valamint a műszaki szakszervezet irányítása volt.

1999-ben beválasztottak az akkori Hungarocamion Felügyelő Bizottságába munkavállalói küldöttnek, amit a mai napig betöltök, évenkénti újraválasztással, díjazás nélkül.

2000-ig háromszor választottak újra alelnökké.

2004-ben ágazati szakszervezetté alakítottuk a HDSZ-t társaimmal a már új, Teherfuvarozók Európai Szakszervezete néven.

2000 óta négyszer választottak újra elnöknek szervezetem élén, legutoljára 2014 októberében.

2005-ben a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége társelnöke lettem, mai napig is.

2009-ben a Közúti Közlekedési Szolgáltatók Alágazati Párbeszéd Bizottsága munkavállalói oldalának elnökévé választottak, évente új választással folyamatosan.

2010-ben Brüsszelben az Európai Szállítási Dolgozók Szövetsége /ETF/ Közúti Fuvarozási Szekció bizottsági tagjának választottak, mai napig is.

2012-ben az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége társelnökévé választottak, melynek beolvadásáig /2016/.

2013-ban az újonnan alakult Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökségi tagjává választottak.

2014-ben a MASZSZ Közlekedési Ágazati Tagozatának ügyvivőjévé választottak.

2015-ben az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. Felügyelő Bizottság tagja mai napig is.

2016-ban a kitüntetési javaslatok kezelésére alakuló MASZSZ Díj Bizottságba delegáltak a MASZSZ Közlekedési Ágazati Tagozat részéről.

2016-ban a Erzsébet Vagyonkezelő Zrt. Felügyelő Bizottságában voltam tag 2017. januárig.

2018-ban a MASZSZ Közlekedési Ágazati Tagozatának ügyvivőjévé újra megválasztottak.

2018-ban a MASZSZ részéről a munkavállalói érdekképviselet biztosítására a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Közlekedési és Szállítmányozási Ágazati Készségtanácsok tagságába választottak.

Célom a közúti közlekedésben dolgozó munkavállalók érdekeinek képviselete és a sokszínű érdekvédelem összekovácsolása a közlekedési ágazatban.