A 23 Fülöp-szigeteki buszsofőr, a BKK szerződéses partnerének, az Arrivabusnak a kötelékében áll munkába januártól.

Januárban munkába állhat az a 23 Fülöp-szigeteki buszsofőr, akiket a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerződéses partnere, az Arrivabus Kft. vett fel november elején – értesült a Népszava. A lap információi szerint a sofőrök a 100E jelű közvetlen repülőtéri járaton kezdhetnek el dolgozni.

A délkelet-ázsiai jelentkezőket a fővárosi buszok egyharmadát üzemeltető Arriva a Pannonjob Kft-vel, illetve egy helyi partner segítségével kereste fel. A helyi előszűrésen száz alkalmas jelentkező közül választották ki azokat, akik novemberben Magyarországra érkeztek. Ők az elmúlt két hónapban, a munkába állásuk előtt egy kulturális és szakmai továbbképzésen vettek részt: a vizsgákat angolul tették le és a menetirányítással is angolul beszélnek majd.

 

 

A lap azt írja, a vendégmunkások az új szabályoknak megfelelően 2+1 évig maradnak majd Magyarországon és egy külön modulban készülnek fel a „nem várt eseményekre”; így például, ha rosszul lesz egy utas, vagy akadály kerül eléjük. Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke elmondta, a Fülöp-szigeteki sofőröket azért a főleg turisták által használt 100E járaton állítják munkába, mert ott „kevésbé feltűnő, ha csak angolul kommunikálnak”.

https://nlc.hu/ezvan/20231219/kiderult-hol-allnak-munkaba-eloszor-a-fulop-szigeteki-buszsoforok/