Jövő hétfőtől, vagyis december 11-től – a lengyelekhez és a szlovákokhoz hasonlóan – a magyar fuvarozók is demonstrációt terveznek. Megmozdulásuk a 4-es főúton lassítaná a teherforgalmat a Záhony-Csap határátkelő irányából és annak irányába.

Ugyan a szervezők még várnak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság engedélyére, a demonstráció bejelentése már folyamatban van. Amennyiben zöld utat kap a tiltakozás, hétfőn 10 órától egészen december 31-e éjfélig tarthat, viszont ez idő alatt nem akadályozná a személyautó- és autóbusz-forgalmat.

A blokád célja az, hogy felhívják az Európai Bizottság és a kormány figyelmét arra, hogy azonnali felülvizsgálat szükséges az Európai Unió és Ukrajna, valamint Moldova között megkötött, a közúti áruszállítást részben liberalizáló megállapodás ügyében.

Óránként mindkét irányban két-két tehergépjárművet terveznek átengedni a blokádon.

Ez alól az élő állatot, friss tejet, tejterméket, friss és fagyasztott húst, hústerméket, gyorsan romló élelmiszert szállítót, valamint katasztrófa- és vízkárelhárítást, -megelőzést, valamint segítségnyújtást, műszaki baleseti és rakománymentést végző, valamint igazoltan humanitárius célú szállításban résztvevő tehergépjárművek képeznek kivételt – írja a Hungarokamion.hu.

https://www.vezess.hu/driver/2023/12/08/magyar-fuvarozas-demonstracio-4-es-fout-zahony-csap-hataratkelo/