A Waberer’s International Nyrt. 196,7 millió euró árbevételt ért el az első negyedévben, ami 11,3 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, az EBIT (kamat- és adófizetés előtti eredmény) 11,2 millió euróról 8,5 millió euróra csökkent – tette közzé negyedéves számait a szállítmányozó társaság szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Két óriási akvizíciót zártak le

A tájékoztatás szerint a negyedéves nettó eredmény a bázisidőszaki 10,4 millió euróról 1,1 millió euróra esett vissza. Részben a pénzügyi soron elkönyvelt 5,7 millió eurós veszteség miatt. Tóth Szabolcs gazdasági és stratégiai vezérigazgató-helyettes az eredményeket bemutató szerdai sajtótájékoztatón elmondta: a rekord negyedéves árbevételhez hozzájárult, hogy a kedvezőtlen európai konjunktúra ellenére a társaság mind a három üzletága növekedni tudott, és a korábbi negyedévek átlaga felett alakult a forgalom. A társaság negyedéves számaira pozitív hatással volt a 2023-ban bejelentett és 2024 első hónapjaiban lezárt két akvizíció. A vasúti logisztikában meghatározó szereplő PSP (Petrolsped) csoport, valamint a szerbiai MDI disztribúciós társaság többségi részesedésének megvásárlása – jelezte.

Remekelt a fuvarozási szegmens

A nemzetközi fuvarozási szegmens (ITS) árbevétele 6,4 százalékkal 118,4 millió euróra nőtt, míg az EBIT 2 millió euró veszteség lett az előző évi 1,8 millió euró nyereség után. A PSP konszolidációs körbe bevonása 0,3 millió euróval javította a szegmens EBIT teljesítményét. A szerződéses logisztikai szegmens (RCL) negyedéves árbevétele 16,9 százalékkal 58,5 millió euróra emelkedett. A szegmens EBIT-je sikeres ügyfélakvizíciók hatására 14,8 százalékkal 4,6 millió euróra nőtt. A biztosítási szegmens 5,9 millió euró rekord EBIT-tel zárta a negyedévet, 9,5 százalékos növekedés mellett, míg az árbevétel 21,4 százalékkal 23 millió euróra nőtt. A javuló profitabilitás a magas befektetési eredményeknek köszönhető, illetve a biztosítási ügyfélportfólió is 15 százalékkal nőtt az elmúlt egy évben – tájékoztatott Tóth Szabolcs.

https://tozsdeforum.hu/bet/premium/waberers-jol-teljesitettek-de-meg-ez-sem-eleg/