Egy kis változatosságra vágysz? Válassz belföldi ismeretterjesztő túrát, tengerparti pihenést, vagy egy kis kalandozást Erdély hegyei közt, mielőtt folytatod a munkát!

 

Pihenés:

Pihend ki fél év fáradalmait szerény körülmények között, nem egyedül, hanem jókedvű társaságban, kiszakadva a hétköznapi mókuskerékből! Kis felfedezés relax-szal kombinálva: finom falatok, borozás, napozgatás… Egy kis nyaralás Pulában, az Isztriai-félsziget legnagyobb városában ókori amfiteátrummal, tengerparti sétányon megközelíthető erődrendszerrel és persze a pulai strandokkal: ez a „Horvát tengerpart classic”. Vagy választ ennek a túrának a rövidebb verzióját: „Horvát tengerpart: (nagyon) hosszú hétvége”. Bővebb információ a túrákról itt: 

 

24hr_film
24hr_eco_film

Aktivitás:

Erdélyben túrázz fel a Hargita csúcsára, derítsd fel a Vargyas-szoros környékét, kukkants be barlangokba, tekints szét a Keleti-Kárpátokra a Gyimes magaslatairól: „Erdély túrabakancsban”. 

24erd_outd_film

Éld át “Erdélyország” klasszikus látnivalóit: a parajdi sóbánya, a korondi vásár, a Medve- és a Gyilkos-tó, a Békás-szoros és persze a finomnál finomabb székely falatok: „Erdély classis”. Vagy ha tetszik, kombináld a kettőt: „Erdély csodái busszal és túrabakanccsal”. 

24erd_film
24erd_maxi_film

 

Vonatozz el Kassára egy kis városnézésre, majd utazz tovább vasúton a Magas-Tátra hegyei közé, és élvezd testközelből a Lomnici-csúcs látványát: „Rákóczi nyughelyétől a Magas-Tátráig vonattal”.

24kass_film

Belföldi túrák:

Éld át Tihanyban az Apátság történelmét, a balatoni panorámát, a barátlakásokat és a hangulatos kikötőt ezen az 5 km-es túrán: „Tihany kincsei körút”.

24tihany_film

Fedezd fel a Börzsöny mélyén rejtőző egykori bányák, meddőhányók, ezüstkohók maradványait: „Börzsönyi nemesfémbányák nyomában”. 

24banya_film

Baragold be néhány felhagyott bauxitbánya területét (elhagyottat is, és rekultivált tanösvényeset is), és élvezd a dolomitszirtekről nyíló panorámát: „Ahol a Mars a Földig ér: a gánti bauxitbánya”.

24gant_film

Gyalogolj be halottak napja apropóján olyan baljós helyszíneket az erdőben, mint az Öreg-vágás, a Fagyos katona, Döme és Ilacsek halála: „Halloween-i borzongás a Pilisben”.

24halo_film

Lesd meg a vadludakat, a tatai várat, egy kilátót és a tatai Öreg-tó élővilágát – esetenként a tómederben barangolva: „Forraltboros vadlúdles: ősz a tatai Öreg-tónál”.

24vadl_film