Ausztriában valós idejű parkolókereső segíti a kamionosokat

(forrás: MKFE)

Nagy segítséget nyújthat az osztrák autópályákon közlekedő tehergépjármű-vezetőknek és fuvarszervezőiknek az ausztriai útkezelő (ASFINAG) korszerűsített internetes felülete és letölthető mobilapplikációja, mely — kameraképeken keresztül — valós idejű állapotot mutat az alpesi ország teljes pályahálózatához tartozó kamionparkolók pillanatnyi telítettségéről.


A honlapon korábban főként csak a forgalmi sávokat pásztázó kamerák képei látszottak, azonban az elmúlt időszakban a parkolóhelyekhez telepített kameraképeket is felvezették a rendszerbe, melyek bárki számára díjmentesen hozzáférhető, mozgó felvételt közvetítenek; így a fuvarszervezők, valamint a busz- és tehergépjárművek vezetői rugalmasabban, sőt, már előre ütemezni tudják vezetési és pihenőidejüket — írja ajánlásában az ASFINAG.

 

Szabad parkolóhely keresésének legegyszerűbb módja:

1.) nyissa meg a linket » !

2.) a „Karte” – „Liste” – „Favoriten” menüből válassza a „Liste” pontot!

3.) kattintson a kívánt autópálya útszámára! A megjelenő táblázat az adott pálya összes forgalmi kameráját ki fogja listázni (mint a mellékelt képernyőnézeti ábrán is látható), ezért a lajstrom elemei közül:

4.) keresse a jobb oldali oszlopban az „LKW-Stellplatz” jelölésű sorokat!

5.) kattintásra megjelenik a kamionparkoló pillanatnyi kameraképe, a legközelebbi város neve és a parkolóhoz tartozó kilométerszelvény-szám.