Az új, az állam működésének további egyszerűsítésével összefüggő törvénytervezet tekintetében Az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói Oldalának ügyvivője megküldte véleményét a munkavédelmi oktatást érintő módosításról a munkaerő-piaci, munkavédelmi és foglalkoztatásfelügyeleti helyettes államtitkárnak:

 

„Az egyeztetésre bocsátott, az állam működésének további egyszerűsítésével összefüggő törvénytervezetet az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói Oldala elfogadhatatlannak tartja. A törvénytervezetnek a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvénynek a munkavédelmi oktatást érintő módosítása szakmaiatlan, ésszerűtlen és egyúttal diszkriminatív is, továbbá lerontja a munkavállalók eddigi szabályozással biztosított és – uniós irányelvben is rögzített – védelmi szintjét.

Az „egyszerűsítés” meglátásunk szerint nem eredményezi a valóságban az adminisztráció csökkentését és ennek égisze alatt leront egy általánosan elfogadott munkavédelmi alapelvet.”

A vélemény  szakmai indokokkal és a szakszervezetek által képviselt munkavállalói érdekek bemutatásával való alátámasztását tartalmazó teljes szöveg a csatolmányban található.

https://teherfuvarozok.hu/pdf/mwt.pdf