Oldal kiválasztása

(autopro.hu)

A Waberer’s csütörtökön piaczárás után jelentette be, hogy felülvizsgálja a Wáberer Hungária Biztosítóban (WHB) fennálló 100 százalékos tulajdonrészét, amely nem része a stratégiai, szállítmányozási és logisztikai fókusznak.

Év végig lezárulhat

Az Erste Befektetési Zrt. várakozásai szerint a kamionok biztosítása éves tendereken dől majd el a jövőben is. Ugyanakkor nem tudják megállapítani, hogy a megindult folyamat pontosan meddig tarthat, de az Erste szerint valószínűleg egy évnél többet nem vesz igénybe. A hírt pozitívan értékelte az Erste.

Pozitívan reagáltak a befektetők

A Waberer’s árfolyama pénteken 4 százalékkal 1315 forintra emelkedett, de nap közben 1370 forintos szinten is kötöttek üzletet a Budapesti Értéktőzsdén. Idén 32, az elmúlt egy évben pedig 53 százalékos mínuszban volt a fuvarcég árfolyama. Az árfolyam idén június 19-én 922 forintra, a valaha volt legalacsonyabb szintre süllyedt, amit sokan jó beszállási pontnak tekintettek, hiszen pár nap alatt az 1100-1360 forintos sávba került vissza a kurzus, ahol azóta is tartózkodik.

(fotó:P.J.S.)

Fordít »