+36 1 421 66 66/ 4357 tesz@teherfuvarozok.hu
„Don’t be evil”, azaz „Ne légy gonosz!”, hangzik a Google elhíresült, de mára megkopott mottója. A szakszervezetbe tömörült dolgozók szerint a vállalat ettől meglehetősen eltérően viselkedik, így belülről próbálnának változtatni a cég működésén. Korábban hasonló lépésre még nem volt példa a legnagyobb technológiai vállalatoknál. Most élesben is kiderülhet, hogy a dolgozóknak sikerül-e visszafogniuk egy rendkívüli erőfölényt bitorló techcéget, ha már a törvényhozóknak nem igazán megy a dolog.

A Google anyacég Alphabet dolgozói január negyedikén jelentették be, hogy több hónapnyi előkészület után szakszervezetet alapítottak, ami az évek óta gyülemlő feszültség eredménye. Az Alphabet Workers Union (AWU) a több mint 700 ezer tagot képviselő amerikai Kommunikációs Dolgozók Szakszervezetének (CWA) támogatásával indult el, eleinte 226 munkatárssal, mostanra már több mint 500 tagot számlál.

https://24.hu/tech/2021/01/08/google-szakszervezet-erdekkepviselet-megalakulas-etika-mesterseges-intelligencia-diszkriminacio/

forrás: 24.hu

Fordít »