+36 1 421 66 66/ 4357 tesz@teherfuvarozok.hu

 

Mindig érdemes könyvtárba járni.

Könyvtárunkban, dolgozóink számára nagy választékban állnak rendelkezésre, remek szerzőktől könyvek és hangos könyvek. Tanulni vágyók, nyelvtanulás céljából, hangos (CD) leckéket is kölcsönözhetnek.

Ajánlott új könyvek

Lejátszás katt ide! Rejtő Jenő: A három testőr Afrikában (Hangos könyv első része. Több hangos könyv kivehető a könytárból)

Reviczky Gábor előadásában

LUCINDA RILEY: ANGYALFA

Gréta 1985 szentestéjén tér vissza egykori életének színhelyére egy walesi udvarházba, David Marchmont meghívására. Az asszonyt harminc éve elgázolta egy autó, és ekkor olyan szerencsétlenül esett el, hogy életének két évtizede kitörlődött a memóriájából. Egy nap sétára indul és az erdőben egy sírkövet talál, amire egy kisfiú nevét vésték. Gréta emlékei a felszínre törnek. Kiderül, hogy Gréta valamikor David bátyjának volt a felesége, aki tisztában volt vele, hogy a születendő gyermekük apja nem ő, hanem David. Cheska megszületése után Gréta minden idejét lányának szentelte. Telnek az évek, Cheska-t egészen korán felfedezi magának a filmipar. Egy színésszel együtt töltött néhány boldog éjszaka után teherbe esik, ám a férfi elhagyja. Cheska ezért anyját hibáztatja és egy véletlenül adódó alkalommal egy gépkocsi alá löki…

FODOR MARCSI- NESET ADRIENN: 50 ELSZÁNT MAGYAR NŐ

Ez a könyv olyan magyar nőket mutat be, akiket a történelemtankönyvek meg sem említenek, pedig  méltán lehetnek példaképek. Van közöttük királynő, tudós, festő, író, ügyvéd, mérnök, újságíró és sportoló – néhányukról utcák, terek vagy éppen bolygók, kráterek is el vannak nevezve. Csak néhány név, akikre büszkék lehetünk:  az első magyar királynő, Mária, az első női kódexmásoló, Ráskay Lea, Munkács várának hős védője, Zrínyi Ilona, a nőnevelés élharcosa, Veres Pálné, az első orvosnő, Hugonnai Vilma, az első pilótanő, Steinschneider Lilly, a biokémikus Banga Ilona, a világhírű zongoraművész, Fischer Annie, az első ügyvédnő, Ungár Margit, az olimpiai bajnok úszó Székely Éva, és még sorolhatnánk.

JESPER STIEN: SZÉP ÁLMOKAT, FEKETERIGÓ!

 

2008-ban öt, megbecstelenített lány tesz feljelentést a rendőrségen. A nyomozást Axel Steen vezeti, aki ezeket az ügyeket összekapcsolja egy 2004-ben történt esettel. Akkor  Koppenhágában, az Orsted park tavában egy lemeztelenített, megerőszakolt, halott lányra bukkant a rendőrség. Marie Schmidt, akinek lábszárán egy feketerigó van tetoválva, tizennyolc évesen az érettségi bankettről indult haza, de sosem érkezett meg. Az ügyet nem sikerült megoldani, olyannyira, hogy még a nyomozó házassága is erre ment rá. Most, amikor újra hasonló esetek történnek, Axel megszállottan veti bele magát a munkába, kiderül több rendőrségi figyelmetlenség is, de sikerül elfogni a tényleges erőszaktevőt.

Fordít »