2022. május 14-én eredményesen zárult a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete Tisztújító Küldöttgyűlése. A küldöttek Barna Zsoltot választották az Egyesület elnökévé. Az elnökhelyettesi tisztséget Varga József nyerte el. Az Árufuvarozási Tanács elnökévé Gégény Tamást, a Személyszállítási Tanács élére pedig Pencz Zoltánt delegálták küldöttek.


A Küldöttgyűlésen rövid értékelő-visszatekintő beszédet mondott Ignácz József Péter, aki egyben azt is tudatta a küldöttekkel, hogy nem indul el az elnöki pozícióért, visszalép a jelöléstől Barna Zsolt javára.

A vezető tisztségviselő jelöltek bemutatkozó beszédeiben megjelentek azok az érdekképviseleti feladatok, amelyek megoldása továbbra is kiemelt cél. Egyben több jelölt utalt azokra a belső feszültségekre is, amelyek károsan hatnak az MKFE működésére, sok energiát vettek el a hatékonyabb tanácsi és testületi munkától.

Barna Zsolt elnökjelölti bemutatkozó beszédében felsorolta azokat a fontos feladatokat, amelyeket továbbra is napirenden kell tartania az Egyesületnek. Az elmúlt időszak eredményeiről szólva rámutatott, hogy számos jó kezdeményezés született az MKFE testületeiben, így az Árufuvarozási Tanácsban is, amelynek elnöke volt a most lezárult ciklusban. Az elnökjelölt a piacvédelmi eredmények között kiemelte a BiReg rendszer tavalyi elindítását, rámutatva, hogy annak létrejöttében elvitathatatlanul fontos szerepe volt Ignácz József Péternek.

forrás: MKFE