Ezt nem látja egy kamionsofőr a fülkéből…

Nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy hol van egy kamion vagy nagyobb teherautó holttere, pláne akkor, ha gyalogosként közelítjük meg őket. Tragikus gázolás történt néhány napja Kispesten, ahol egy hétéves kislány és édesapja vesztette életét. Az eddigi hírek alapján valószínűsíthető, hogy az áldozatok a törmelékszállító kamion holtterében akartak a zebrához sétálni, amikor a tehergépjármű elindult. A sofőr nem látta őket.

https://www.vezess.hu/vezetunk/2022/09/25/ezt-nem-latja-egy-kamionsofor-a-fulkebol-itt-vagy-eletveszelyben/

Megvannak a jövő évi autópálya-matrica díjak

Nő az éves útdíj-matricák ára. A Technológiai és Ipari Minisztérium azt közölte: a rendszeres sztrádahasználóknak kedvez a személyautók, motorok és buszok útdíjtételeinek januártól hatályos átalakítása, vagyis a havi és a 10 napos matricák ára emelkedik nagyobb arányban.

Hangsúlyozták, hogy bár a törvényi rendelkezések automatikus inflációkövetést tennének lehetővé

https://24.hu/fn/gazdasag/2022/09/20/megvannak-a-jovo-evi-autopalya-matrica-dijak/

Ezért nem találnak a fuvarozók kamionsofőröket

A fuvarozó szövetség megkérdezte a közúti fuvarozókat, hogy miért nem találnak hivatásos kamionsofőröket. Ha nem csinálnak semmit a döntéshozók, akkor idén tovább nőhet a kamionsofőr-hiány Európában. Európában tavaly 10 százalékos volt a kamionsofőr-hiány, ami első hallásra nem tűnik jelentősnek, de ez legalább 425 ezer betöltetlen álláshelyet jelent – derül ki a Nemzetközi Közúti Fuvarozók Szövetségének (IRU) legfrissebb kutatásából. Az iparági elemzés érdekében mintegy 15 országból, mintegy 744 közúti fuvarozással foglalkozó céget kérdeztek meg. A riport nemcsak a nyugat-európai, hanem a kelet-közép-európai országok helyzetét is vizsgálta, de skandináv adatok alig, vagy bizonyos téren egyáltalán nem kerültek be az elemzésbe.

https://www.vezess.hu/haszongepjarmu/2022/09/14/ezert-nem-talalnak-a-fuvarozok-kamionsoforoket/

Rég nem látott áremelkedés a közúti árufuvarozásban

Scroll to Top