A MASZSZ érdemi egyeztetést követel

 

A társadalmi egyeztetés intézményének visszaállítását, valós és hiteles egyeztetést követelnek a szakszervezetek – reagált a Magyar Szakszervezeti Szövetség a KATA adózási rendszer átalakításának körülményeire, amellyel – a szövetség szerint – Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben tett ígéretét megszegve itthon ismét keményen arcul csapta a társadalmi és szociális partnereket.

A szakszervezetek többsége eddig is jól tudta, a kormány semmibe veszi a szakmai és szociális javaslataikat, hiszen a munkavállalók érdekeit és életét befolyásoló nagy döntések előtt sem méltatja érdemi párbeszédre az érdekvédőket – olvasható a MASZSZ közleményében. A KATA és legutóbb a rezsi szabályok megváltoztatásának módja azonban minden eddiginél jobban bizonyítja, a jelenlegi hatalom akkor sem kíváncsi az egyes társadalmi csoportok, így a szakszervezetek érveire vagy javaslataira sem, ha a miniszterelnök Brüsszelben elkötelezi magát az érdemi egyeztetésre és párbeszédre. Márpedig, mint ismert, az EU-s helyreállítási alap megszerzése érdekében Orbán Viktor miniszterelnök éppen mostanában fogadta el a kitételt, miszerint a kormánynak a jövőben az általa kezdeményezett jogalkotást megelőzően időt kell hagynia a társadalmi egyeztetésre. Ezt a fogadalmát azonban máris megszegte, hiszen rapid módon, egyeztetés nélkül módosította a KATA szabályokat, nagy ütést mérve ezzel – újfent – a társadalmi szervezetekre – magyarázza a MASZSZ elnöke. Végtelenül rossz üzenet ez az érdekvédőknek és a munkavállalóknak is – véli. Mit várhatnak ezek után a szakszervezetek, például a minimálbér tárgyalásokon? Zlati Róbert szerint a Kisadózó Vállalkozások Tételes Adója mostani megváltoztatásának módja intő jel az ősszel kezdődő bértárgyalások előtt, ezért jó lesz a szakszervezeteknek minden váratlan fordulatra is felvértezve ülni a tárgyalóasztalhoz a kormány képviselőivel. – A történtek után nem árt, ha résen leszünk, s ha kell, együtt követeljük az érdemi párbeszédet, a tárgyalásokon résztvevő minden szereplő komoly javaslatának a figyelembe vételét, megfontolását, s ha arra érdemes, akkor az elfogadását is – szögezte le az elnök.

W.I. IRU díjátadás 2022

  • Az idén június 11-én került sor az MKFE (Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete) szervezésében az IRU Diploma átadó ünnepségére. A gépjárművezetők körében rangos elismerésnek számító díjban több TESZ tagunk is részesült. A kitüntetettek többsége személyesen, a családtagjai körében tudta átvenni a kitüntetést.

forrás: MKFE

fotó: https://rekakovesdi.pixieset.com/waberer_iru/

Ezért vásárolja be magát Tiborcz a Waberer’sbe

A piacon bizonyított, eredményes üzleti modellel rendelkező, egyben a következő évtized kihívásaira is készen álló akvizíciós célpontokat keresünk. Számos iparághoz hasonlóan a logisztikát is felforgatja a technológiai fejlődés, az élesedő nemzetközi verseny, valamint a környezetbarát megoldások keresése. A Waberer’s kiváló pozícióban van ahhoz, hogy ennek az üzleti paradigmaváltásnak az élére álljon Európában

https://24.hu/fn/gazdasag/2022/07/04/waberers-tiborcz-megvasarlas/

Tiborcz István beszáll a Waberer’s-be

Tiborcz István cége a Waberer’s nagytulajdonosaival, a Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó Trevelin Holding Zrt.-vel és a Geraldton Invest Zrt.-vel, valamint a Wáberer György érdekeltségébe tartozó High Yield Vagyonkezelő Zrt.-vel „összehangoltan eljáró személyekként” tesz nyilvános vételi ajánlatot a részvényesek számára.

https://mfor.hu/cikkek/makro/tiborcz-istvan-beszall-a-waberers-be.html

Indiai sofőr magyar kamionban

Munkába állt hazánkban az első indiai kamionsofőr – tette közzé a Waberer’s. Első körben 79 ázsiai munkavállalót készítenek fel a nemzetközi árufuvarozási feladatokra. A magyar fuvarozók azért kerültek bajba, mert az ukrajnai háború következtében sok járművük maradt sofőr nélkül.

„Első indiai sofőrünk, Kumarasan teljesítette átfogó oktatási programunkat, és elindult első útjára. Gratulálunk neki” – tette közzé a Waberer’s fuvarozási és logisztikai cég a közösségi oldalán. A sofőr a képzés után már el is kezdett dolgozni, és azt mondta, hogy egy álom vált valóra számára azzal, hogy Volvo teherautót vezethet a cégnél. Kumarasan Mahendran azt írta ki a saját profiljára, hogy köszöni a Waberer’s Internationalnek, hogy az első vezetés lehetőségét Magyarországon egy nagyon kényelmes Volvóban, egy függönyponyvás pótkocsival tehette meg. Ez fantasztikus élmény volt számára.

https://magyarnemzet.hu/gazdasag/2022/07/masolat-indiai-sofor-magyar-kamionban

 

 

 

Scroll to Top