Munka-balesetben megrokkantak és elhunytak Emléknapja

2022 április 27-én este  „A Munkabalesetben megrokkantak és elhunytak Emléknapja” alkalmából megemlékezésre és gyertyagyújtásra került sor Budapesten a Duna-lejáró utcai emlékműnél. Az eseményen a TESZ- t a Munkavédelmi Bizottság elnöke képviselte. A megemlékezők nevében többek között Zlati Róbert, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke is felszólalt, kihangsúlyozva azt, hogy mindannyiunk célja kell hogy legyen a munkabalesetek számának nullára való csökkentése, mert minden munkavállalónak joga van a biztonságos munkavégzéshez és azt követően ahhoz, hogy épségben, egészségesen térhessen haza a családjához.

A rendezvény koszorúzással ért véget.

Waberer’s csoport megvásárolja a Gyarmati Trans Kft. logisztikai és belföldi fuvarozási üzletágát

.A Waberer’s International Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló Waberer’s-Szemerey Kft. adásvételi szerződést kötött a Gyarmati Trans Kft. logisztikai és belföldi fuvarozási üzletágának megvásárlására – közölte a társaság a tőzsde honlapján szerdán.

A Gyarmati Trans üzletága kelet-magyarországi fókusszal lát el hűtött raktározási és fuvarozási feladatokat, elsősorban húsipari cégeket szolgál ki.

A tranzakció zárása után a Waberer’s-Szemerey Kft. várhatóan több mint 1 milliárd forint árbevétel-potenciált jelentő ügyfélkörrel bővítheti a portfólióját. A tranzakció a versenyhivatali eljárást követően, várhatóan a harmadik negyedév elején zárul – közölték.

A Waberer’s International Nyrt. a BÉT prémium kategóriás kibocsátója, a részvény szerdán 2170 forinton zárt, árfolyama egy éven belül 1520 forint és 2870 forint között változott.

https://profitline.hu/a-waberers-csoport-megvasarolja-a-gyarmati-trans-kft-logisztikai-es-belfoldi-fuvarozasi-uzletagat-435586

forrás:profitline.hu

 

 

Rohad az áru – Elképzelhetetlen káosz alakult ki a csatorna brit oldalán

Apokaliptikus a helyzet Angliában a doveri kikötő felé vezető utakon. Az autópályán lépésben haladnak a kamionok, megromlik az Európába exportált élelmiszer, és a közelgő ünnepi hétvégére még rosszabb helyzetet jósolnak.

Az Anglia és Európa közötti kompátkelő, a doveri kikötő felé tartó autópálya lassan már nem közútra, hanem három-négy sávos vasúti pályára emlékeztet. Az autópályán egymást érik a kamionok, és már a hétvégén akár 25 órás késésbe kerültek a sofőrök a megadugó miatt. Mindennek nyomán elkezdett megromlani a kamionokban szállított és az unióba exportált élelmiszer.

https://www.agrotrend.hu/piac/elelmiszergazdasag/rohad-az-aru–elkepzelhetetlen-kaosz-alakult-ki-a-csatorna-brit-oldalan

Vajon mire számított a kamionos?

Néhány napja az M4-es autóút Budapest felé vezető oldalán az egyik lehajtón túlment egy kamionos, utána megállt és lassan elkezdett visszatolatni.Sokan ki tudták kerülni, de jött egy másik kamion, ami gyakorlatilag fékezés nélkül telibe találta a szabálytalanul közlekedő, tolató járművet. Egy harmadik kamionos az utolsó pillanatban tudott megállni és szerencsére nem csapódott bele a két összetört járműbe.

https://www.vezess.hu/hirek/2022/04/12/vajon-mire-szamitott-a-kamionos-aki-elkezdett-tolatni-az-m4-esen/

Ez a legerősebb hazai gyógyvíz

 

Amiben különleges a bükkszéki termálvíz, hogy rendkívül magas az összes oldott ásványianyag-tartalma.
A hazai – fürdőzésre is használt – termálvizek közül a legmagasabb. Cziráky ennek kapcsán a tanulmányában felidézi,
hogy egy 1948-as vizsgálat szerint a víz ásványianyag-tartalma 27.752 mg/liter volt.
Ez a 60-as évek elejére 24.809 mg/literre csökkent,de még ez is rendkívül magas,
ahogy a jelenlegi 22.989 mg/literes érték is.
https://termalonline.hu/gyogykezelesek/ez-a-legerosebb-hazai-gyogyviz
Scroll to Top