+36 1 421 66 66/ 4357 tesz@teherfuvarozok.hu

Az új Kormány rendelet – amennyiben egyéb rendelkezés erről nem születik – 2020. április 2-tól a 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet megszűnéséig hatályos, és egyebek mellett visszavonja a Nemzeti Népegészségügyi Központ 2020. március 26-án kelt, az országos tisztifőorvos járványügyi helyzetre tekintettel kiadott tiltó és kötelező határozatát is.

Felhívjuk ugyanakkor a vállalkozások és a gépkocsivezetők figyelmét arra, hogy az új koronavírus járvány megfékezése érdekében hozott szabályok betartása továbbra is kiemelt fontosságú, a fertőző betegség elleni védekezés elmulasztása szabálysértés 500.000 forintig terjedő pénzbírsággal büntethető, rendőri intézkedés során pedig a helyszíni bírság összege 5.000 Ft-tól 100.000 Ft-ig, ismételt elkövetés esetén 150.000 Ft-ig terjedhet!

Fentiek alapján különösen fontos a vállalkozások (fuvarozó cégek) és a munkavállalók (gépkocsivezetők, telephelyeken, le- és felrakó helyeken dolgozó) részéről a járványügyi, megelőző intézkedések betartása:

  • minden magyar állampolgárra így a gépkocsivezetőkre is vonatkoznak a kijárási korlátozás szabályai
  • a gépkocsivezetőknek munkavégzés közben (elsősorban a jármű kabinján kívül, más személyekkel történő kontakt során) a védőfelszerelés használata: maszk, gumikesztyű, fertőtlenítő szerek
  • a jármű kabinjának és kezelőszerveinek rendszeres fertőtlenítése
  • a le- és felrakodás során, továbbá az árukezeléssel járó adminisztráció során a lehető legnagyobb izoláció (távolságtartás) megvalósítása
  • a járművezetésre alkalmas, tünetmentes egészségi állapot folyamatos monitorozása.
Fordít »